Kőszegpaty.hu

Kőszegpaty község Önkormányzatának hivatalos honlapja

phoca thumb l 20180310 183013

Hagyományoknak megfelelően március 9-én a Képviselő-testület tagjai minden házat felkeresve virágot vittek, személyesen köszöntve a falunkban élő fiatal és idősebb Nőket egyaránt.

A köszöntés ezzel nem ért véget, a lányok, asszonyok iránti tiszteletüket kifejezték március 10- én szombaton 18 órától a Faluházban tartott ünnepségen.

Májerhoffer Attila Polgármester Úr köszöntő szavai után Kovács László versmondással tette ünnepélyessé az estét.

 

Aztán a meglepetés programként a Tarisznyások együttes tette az i-re a pontot, csodálatos zenéjükkel, énekükkel, vidám hangulatot teremtve. Többek között Petőfi Sándor megzenésített verseit is hallgathattuk. Az „Anyám tyúkja” vers éneklése közben nem győztünk Kotkodácsolni. Közben közös éneklésre is rávettek bennünket. Aztán közös verselés is következett, egy „önként nem jelentkező” kiválasztottal.

A pezsgős koccintás után az est bőséges vacsorával (hidegtálak) folytatódott. A batyus-bál hagyományként a lányok, asszonyok által készített sütemények töltötték meg az asztalokat. A poharak sosem voltak üresek, a figyelmes rendezők (polgármester és képviselők) ugrásra készen, jó pincérként töltötték az italokat.  

Köszönjük, hogy 2018-ben is kiemelt figyelmet fordítottak ránk.

https://www.youtube.com/watch?v=UQnzYiW0qjY

Egy kis ízelítő a youtube-ről megosztva.

Milos Lászlóné

Impresszum

Moderátor: Milos László István

Rendezvényfotók: a falu lakosai

Nevezetességek képei és légifotók:
Tamás Csaba

Adatvédelem

Minden jog fenntartva.
Az oldalon található képek és szöveges tartalom másolása, továbbközlése csak az oldal tulajdonosának engedélyével lehetséges.
Adatvédelmi nyilatkozat.

Ez az oldal cookie-kat (sütiket) használ a felhasználók hitelesítéshez és a látogató statisztikához. Bővebb információ az adatkezelési szabályzatban.