Kőszegpaty.hu

Kőszegpaty község Önkormányzatának hivatalos honlapja

December 2-án 13 órakor ünnepélyes keretek között került sor a felújított ravatalozó és az első világháborúban életüket vesztett magyar katonák hősi emlékművének átadására a kőszegpatyi temetőben.

Köszöntöttem Dévényi György hadnagy urat a magyar honvédség képviseőjét, Ágh Péter országgyűlési képviselő urat, Májerhoffer Attila polgármester urat, dr. Vaskó János jegyző urat, a képviselő-testület tagjait, a környező települések polgármestereit. Köszöntötten Vas Csaba András plébános urat, az első és második világháborúban elesettek hozzátartozóit, és mindenkit aki ünnepségünket jelenlétével megtisztelte.

 

A Himnusz meghallgatása és együtt éneklése után Ágh Péter országgyűlési képviselő úr ünnepi beszédet mondott. Kiemelte, hogy jól tette az önkormányzat amikor a ravatalozó felújítása mellett döntött. Ezzel az elhunytaktól még méltóbb helyen tudunk elbúcsúzni és a későbbiekben ez lesz a hozzátartozók találkozási helye is.

Májerhoffer Attila polgármester úr köszöntőjében elmondta, hogy az adósságkonszolidációban nem részesült települési önkormányzatok fejlesztésének támogatása jogcímen 2.950.000 Ft támogatásban részesült a Belügyminisztériumtól Kőszegpaty. Ezen összeghez szükség volt az önkormányzat önerejére és rengeteg társadalmi munkára is. Megköszönte a tervezők, kivitelezők és a társadalmi munkákban résztvevők munkáját. Külön kiemelte Farkas Józsefet, aki a nem kevés festést végezte, Szűcs Ferencet aki minden alkalommal talált magának feladatot.

Polgármester Úr átadta a szót Cs. Tóth Péternek aki részletesen beszámolt tervezése során megfogalmazott gondolataikról és beszélt a hullámvonal formáról ami szemlélteti az élethez tartozó halál pillanatát. a búcsúzást a földi léttől, és maradás a földi létben, az emlékekben, szeretetben és a közösségben. A hét csík a teremtés hét napjának jelképe. A három kis jelkép - Atya, Fiú, Szentlélek – a hármas egységet hozza elénk. Az ülőke az utódok találkozásának helye. A ravatalozón kialakításra került hely a lélekharangnak, amit reményeink szerint a jövőben a helyére kerülhet.

A beszédek után községünk lakói nevében megköszöntem Polgármester úrnak a tevékeny szellemi és fizikai közreműködését, amelynek eredményeként avathattuk a Ravatalozót és a Hősi emlékművet.

Vas Csaba András plébános úr felszentelte a ravatalozó épületét.

Az ünnepség a hősi emlékműnél folytatódott, ahol országgyűlési képviselőnk megemlékező szavaiból kiemelem a nagy igazságot hogy „az egyszerű emberekben és a hősökben az a közös, hogy szívük Magyarországért dobogott.” Polgármesterünk név szerint emlékezett Kőszegpaty 23 fő hősi halottjáról akik az első és második világháborúban veszítették életüket.

A beszédek után Dévényi György honvéd hadnagy úr, Ágh Péter országgyűlési képviselő úr, Májerhoffel Attila polgármester úr helyezte el a megemlékezés koszorúját. Őket követve a képviselő-testület tagjai Farkas József, Kovács László, Milos László István és Rigó József a megemlékezés virágait vitték az első világháborús hadisírhoz, amelynek felújításához a Honvédelmi Minisztérium Hadtörténeti Intézet és Múzeum által I. világháborús hadisírok felújítására kiírt pályázatán az önkormányzat nyert támogatást.

A Szózat elhangzása után Csaba atya megáldotta az emlékművet.

 

A megható ünnepség a „Magyar Takarodó” hangjaival ért véget.

Örömmel és büszkeséggel tölt el, hogy a tervek, amelyek először kissé nagyra törőnek tűntek, valóra váltak. 206 fős községünk szorgalmas, közösségi munkával a pályázati lehetőségeket kihasználva, önerővel kiegészítve ismét egy maradandó értéket teremtett a jelen, a jövő, az utódok számára.

 

Milos Lászlóné

Oldal frissítés

  • Frissítve: 2019. március 18., hétfő 08:40:50.

Hirdetmények

Hirdetmény

Szelektív hulladékgyűjtés 2018-ban

a Településképi Arculati Kézikönyve és Településképi rendelete elkészítésére vonatkozóan

Eboltási hirdetmény

Az ebek veszettség elleni kötelező védőoltása

Felhívás

2. fokú hőségriasztás elrendelése

Az erdő és szabadtéri tüzek megelőzésére

Fogorvosi ellátás

Fogorvosi ellátási szolgálat

A Katasztrófavédelmi kirendeltség őszi felhívása

Kéménytüzek

Tűzvédelem az őszi időszakban

Aratással kapcsolatos információk

A Szombathelyi Katasztrófavédelmi Kirendeltség felhívása

A könyvtár nyitvatartási rendjének megváltozásáról

A 2014. C. tv. szerinti előírásoknak megfelelően a "könyvtár nyitva tartását a hét valamelyik munkaszüneti napján is biztosítani kell".
Ennek megfelelően az új nyitvatartási rend:
Hétfőn 15.00-18.00
Szombaton 14.00-17.00
Köszönjük megértésüket.

Szabadtéri tűzgyújtással kapcsolatos információ

A Szombathelyi Katasztrófavédelmi Kirendeltség felhívása.

Átalakult a szociális ellátások rendszere

2015. március 1. napjától átalakult a szociális ellátások rendszere.

Hatályba lépett Kőszegpaty község Önkormányzata Képviselő-testületének 2/2015.(II.27.) számú önkormányzati rendelete a pénzbeli és természetbeni szociális támogatásokról, egyes ellátásokról.

bővebben...

Változások az aktív korúak ellátásával kapcsolatban

A szociális ellátások 2015. március 01. napjától bekövetkező változásaival kapcsolatos tájékoztató letölthető itt.

Pályázatkereső

Keresés az érvényes pályázatok között
 
www.pafi.hu

Egyesület

1sz

Névnap

2019. március 22. péntek
Beáta, Izolda, Lea
A Víz Világnapja
05:4718:07

Holnap
Emőke
napja lesz.

Látogatottság

MaMa91
TegnapTegnap136
EhetiEheti566
EhaviEhavi2264
ÖsszesÖsszes151221

naturpark transparent

Impresszum

Moderátor: Milos László István

Rendezvényfotók: a falu lakosai

Nevezetességek képei és légifotók:
Tamás Csaba

Adatvédelem

Minden jog fenntartva.
Az oldalon található képek és szöveges tartalom másolása, továbbközlése csak az oldal tulajdonosának engedélyével lehetséges.
Adatvédelmi nyilatkozat.

Ez az oldal cookie-kat (sütiket) használ a felhasználók hitelesítéshez és a látogató statisztikához. Bővebb információ az adatkezelési szabályzatban.