Kőszegpaty.hu

Kőszegpaty község Önkormányzatának hivatalos honlapja

A Nemzetközi Férfinap alkalmából immár 3. éve köszöntöttük november 25-én 17 órától Kőszegpaty férfi lakóit. A Kőszegpaty Jövőjéért Egyesület szervezte az estét, hogy ne csak Nőnap legyen tartva nálunk, hanem méltó módon tiszteljük meg a Férfiakat is.  Talasz Csilla Elnök Asszony köszöntő szavaiban kiemelte mennyire fontosak a férfiak a mindennapokban, hogy sokszor sajnos csonka családban nőnek gyermekeink, megfelelő apa és férfi kép nélkül. Becsüljük meg őket, vigyázzunk rájuk és közben ünnepeljük is őket, hogy érezzék szeretetünket, megbecsülésüket.

 

Aztán Kiss Csabáné Kriszti megható szavai következtek.

Megtudhattuk, hogy a Férfinapot először 1999. november 19.) tartották meg Trinidad és Tobagóban, az ENSZ támogatásával. Magyarországon először 2009-ban tartottak Férfinapot Ez egy olyan alkalom , mely elítél minden a férfiak ellen szóló diszkriminációt és hangsúlyozza az elért eredményeiket a férfiak hozzájárulását a közösség, a család, a házasság és a gyerekekkel való törődésben, valamint elismeri a közösségben betöltött nélkülözhetetlen szerepüket.

Majd Kovács Lászlóné és Milos Lászlóné Tímár György „Nehéz nyelv a magyar nyelv” c. nyelvi leleményét adta elő, vidám perceket szerezve a jelenlévőknek.

A pezsgős koccintás után a pincepörkölt, kenyér, uborka került az asztalokra., mert nagyanyáink receptje szerint a férfit a gyomrán keresztül lehet megfogni (megtartani).

Közben a poharak is megteltek sörrel, a vörös és fehér borral, a pálinkával esetleg üdítővel. A vacsora után süteményekkel díszítettük az asztalokat. Nem volt hiány :sós és édes, száraz és krémes volt egyaránt. Az eszem és elsősorban az iszom hatására megnőtt a bátorság és nótázás kezdődött.

A Haladás – Ferencváros meccs hatására, ideiglenesen megfogyott az ünnepelt férfiak társasága (volt aki Szombathelyre ment, az átadott új stadionban megnézni a meccset, volt aki csak hazáig szalad a TV elé-). Aztán a Haladás nyert és örömmel (a Fradi drukkerek bánatosan)  jöttek vissza mulatni velünk.

Remélem akik ott voltak jól érezték magukat. Úgy láttam, hogy ismét szép estét szereztünk Férfinap alkalmából azoknak, akik megtiszteltek bennünket azzal, hogy elfogadták a szíves invitálást.  

Milos Lászlóné

Impresszum

Moderátor: Milos László István

Rendezvényfotók: a falu lakosai

Nevezetességek képei és légifotók:
Tamás Csaba

Adatvédelem

Minden jog fenntartva.
Az oldalon található képek és szöveges tartalom másolása, továbbközlése csak az oldal tulajdonosának engedélyével lehetséges.
Adatvédelmi nyilatkozat.

Ez az oldal cookie-kat (sütiket) használ a felhasználók hitelesítéshez és a látogató statisztikához. Bővebb információ az adatkezelési szabályzatban.