Kőszegpaty.hu

Kőszegpaty község Önkormányzatának hivatalos honlapja

Kőszegpatyon a 2017. évi Falunapot reggel 8 órakor Nemescsó, Pusztacsó, Kőszegpaty női és férfi „csapatainak” részvételével kezdődő foci kupa nyitotta meg. A mérkőzések után minden csapattagot és segítőiket babgulyással és üdítőkkel vendégeltük meg.


14- órai kezdettel, Majerhoffer Attila polgármester úr köszöntötte a megjelenteket, majd az óvodások kedves táncos-énekes műsorát láthattuk. Aztán Nemescsóból a Tézsula Hagyományőrző Egyesület műsora, majd Szombathelyről a Boglya Népzenei Együttes műsora fokozta a hangulatot. Operett! Hát az operett, még mindig a nyerő falunapi program! Az Orfeum Vándorszínpad műsora alatt a lábak „elindultak” a padoknál, a tapsot sem kellett tapsgéppel játszani. A vidám műsor alatt még Polgármesterünket is sikerült táncba vinni!


A Nemescsói Önkéntes Tűzoltó Egyesület bemutatót tartott, hogy egy képzeletbeli gáz szivárgás esetén az épületből sikeresen hogyan mentenek ki egy sérültet. A bemutató sikeres volt, a sérült megmenekült. Aztán a gyerekek nagy örömükre, próbálhatták a tűz oltását, igazi slaggal és vízzel.


A délután folyamán folyamatosan lehetőség volt frissen sütött fokhagymás, tejfölös, sajtos lángos fogyasztására.


Vacsorára halászlé, babgulyás, vaddisznó pörkölt, nokedli, savanyúság került az asztalokra.


Szokás szerint, hogy a faluban lakó hölgyek süteménnyel kényeztetik a meghívottakat. Most is került minden asztalra belőlük, amelyeket a műsorok alatt ízlelgettek a jelen lévők.


Vacsora után izgalmas percek következtek, a tombola sorsolás. A rengetek felajánlott tombolatárgy gazdára talált.


Úgy érzem ismét egy igazi Falunap volt az idei!


Jelen volt a falu minden korosztálya. Megtisztelt bennünket a falu legidősebb lakója a 97 évet megélt Nagy Gyuláné Margit néni is, akinek az operett műsorral sikerült vidám perceket szerezni.


A gyerekek számára ingyen fagyi, ugrálóvárak, kézműves foglalkozás, kosaras hinta és a játszótér minden játéka biztosította az elfoglaltságot és szórakozást. Gyerekek és felnőttek egyaránt sétakocsikázáson vehettek részt a délután folyamán.


Este 8 órától Percsák zenekar adta a talp alá valót, olyan hangulatot teremtve, hogy az addig fájó lábak is meggyógyultak és táncra perdültek.


Talán még most is ott ropnánk, de éjjel negyed 11 óra magasságában megérkezett az égi áldás, ami erősebb volt a zenészeknél is és menekülőre fogtuk mi is. Így a 2017. évi Falunap egy kicsit rövidebb lett a tervezettnél, de maradandó élmény.


A Falunap előkészületében és lebonyolításában a képviselő – testület mellett Kőszegpaty Jövőjéért Egyesület tagjai aktívan vettek részt. A Falunap támogatóinak ezúton is köszönjük az adományokat. Összefogás nélkül nem valósulhatott volna meg ez a színvonalas, közösség építő, erősítő Falunap.

Milos Lászlóné

Impresszum

Moderátor: Milos László István

Rendezvényfotók: a falu lakosai

Nevezetességek képei és légifotók:
Tamás Csaba

Adatvédelem

Minden jog fenntartva.
Az oldalon található képek és szöveges tartalom másolása, továbbközlése csak az oldal tulajdonosának engedélyével lehetséges.
Adatvédelmi nyilatkozat.

Ez az oldal cookie-kat (sütiket) használ a felhasználók hitelesítéshez és a látogató statisztikához. Bővebb információ az adatkezelési szabályzatban.