Kőszegpaty.hu

Kőszegpaty község Önkormányzatának hivatalos honlapja

Adobe Post 20191221 1851200.629639893094988

Kedves kőszegpatyi szülők!
 
Mikulásváró ünnepség lesz holnap (december 7-én) 18 órától a volt óvoda épületében. A meghívó múlt héten szórólapon kiment. Kérésünk a kedves szülőkhöz, hogy írjanak pár sort a gyermekük jó és javítandó tulajdonságaikról, amit a rendezvényre hozzanak magukkal.
Minden 14 életévét be nem töltött gyermeket és szüleit szeretettel várjuk.

orsolya nap2019Kőszegpaty Jövőjéért Egyesület harmadik alkalommal vett részt Kőszegen a „Natúrpark Ízei” Orsolya - napi vásár, - Gasztronómiai fesztiválon. Az idén töltött káposztával, sztrapacskával és 24 féle süteménnyel vártuk a látogatókat. Összeszokott csapatunk izgatottan készítette az ételeket és kínálta a zsűrinek és támogatóinknak. Ismételten bebizonyosodott, hogy nincs az a nagy üst és fazék, amit ha csordultig főzünk, akkor elég lenne a kóstolni vágyóknak. Az eredményhirdetéskor a főzőversenyen való részvételért a „Házias, hagyományos ízek” díját igazoló Oklevelet és ajándékcsomagot vehettük át.

001Kőszegpatyon 2019. október 24-én megtartotta alakuló ülését a képviselő–testület, élén Májerhoffer Attila polgármesterrel.

Vaskó János jegyző úr és Horváth Judit, a választási bizottság elnökének ismertetője után került sor a polgármester és az önkormányzati képviselők – Kovács László, Lada Attila, Milos László István és Rigó József – eskütételére. Alpolgármesternek Milos László István választották, aki az elmúlt 5 évben is ellátta ezt a feladatot. Az alpolgármester eskütétele és a Megbízó levelek átadása után a polgármester, az alpolgármester és a képviselő–testületi tagok tiszteletdíjának megállapítására, megszavazására került sor. A képviselő-testületi ülés napirendi pontjainak megfelelően (Szervezeti és Működési Szabályzat módosítására javaslat, bizottsági tagok megválasztása, delegálás önkormányzati társulások, társaságok szerveibe, megbízás rendeletalkotás előkészítésére) folytatódott az ülés. Ezek után a polgármester ismertette programját.

Polgármester úr megköszönte a részvételt azoknak, akik részt vettek a szavazáson, függetlenül attól, hogy melyik jelöltet támogatták. Ugyancsak köszönetet mondott az elmúlt 5 évben kapott támogatásért, amely szükséges volt az elért sikerekhez. Hétfőnként a fogadóóráján várja az észrevételeket, javaslatokat.

Tisztelt könyvtár látogatók!

 

A kőszegpatyi könyvtár 2019. november 11-től november 22-ig szabadság miatt zárva tart.

Megértésüket köszönjük.

Tisztelt Lakosság! Tisztelt Ügyfeleink!

Ezúton tájékoztatjuk Önöket, hogy a takarékszövetkezeti szektor átalakításának legjelentősebb állomásaként 2019. október 31-én tizenegy takarékszövetkezet és két bank* egyesül a Takarékbank Zrt-ben. Novembertől a Takarék Csoport egyetlen univerzális kereskedelmi bankja több mint 1,1 millió ügyfelet szolgál ki és az ország legnagyobb fiókhálózatát működteti. A jogi egyesüléssel egyidőben a Takarék Kereskedelmi Bank Zrt. informatikai rendszerét egyesítik a Takarékbank Zrt. már működő hálózatával, ezért ötnapos informatikai átállás után, 2019. október 31-et követően november 6-án indulnak újra a bank szolgáltatásai, mely az új Takarékbank Zrt. minden fiókját és szolgáltatását érinti.

Tisztelt kőszegpatyi lakosok!

Az alakuló ülésen elhangzottak szerint visszatérünk a hétfőnként 17 órától tartott polgármesteri fogadóórákhoz. Várjuk tisztelettel, észrevételeiket, javaslataikat, ötleteiket, amiket fontosnak éreznek, hogy megvalósuljanak a következő ötéves ciklusban.

A polgármesteri fogadóórák dátumai:

Tisztelt Képviselő!

Kőszegpaty község Képviselő-testületének alakuló ülését

2019. október 24. (csütörtök) 19.00 órára

összehívom!

Az ülés helye: Kőszegpaty, volt óvoda épülete

Napirend:

1.)  A Helyi Választási Bizottság tájékoztatója a választás eredményéről
      Előadó: a Helyi választási Bizottság elnöke

2.)  Az önkormányzati képviselők eskütétele
      Esküvevő jegyző

3.)  A polgármester eskütétele
      Esküvevő jegyző

4.) Az alpolgármester  megválasztása- eskütétele

      Előadó: polgármester

5.)  Szervezeti és Működési Szabályzat módosítására javaslat

       Előadó: jegyző

6.)  Bizottsági tagok megválasztása

       Előadó: polgármester

7.)  A polgármester illetményének és költségtérítésének megállapítása
       Előadó: jegyző

8.)  Az alpolgármester illetményének és költségtérítésének megállapítása
       Előadó: jegyző        

9.)   Képviselői tiszteletdíjak megállapítása

       Előadó: polgármester

10.) Delegálás önkormányzati társulások, társaságok szerveibe

       Előadó: polgármester

11.) Megbízás rendeletalkotás előkészítésére

       Előadó: polgármester

12.)  A  polgármester programjának ismertetésére 

       Előadó: polgármester

Az alakuló ülésre ezúton tisztelettel meghívom és megjelenésére számítok!

Kőszegpaty, 2019. október 18.

                                                                                                          Májerhoffer Attila

                                                                                                            polgármester

2019. október 12-én szombaton a szavazóhelyiség kialakítása miatt a könyvtár szárva tart.

phoca thumb l mini 015Kirándulás 2019. október 5.

A Kőszegpaty Jövőjéért Egyesület szervezésében önkormányzati támogatással ismét részesei lehettünk egy felejthetetlen napnak.

Reggel 7 órakor indultunk autóbusszal Bécsbe. Első állomásunk a Schönbrunni kastélypark volt, ahol lenyűgöző kutak, szobrok, emlékművek, fák és virágok találhatók, valamint a pompás Gloriette. Itt látható a Császári Hintómúzeum, a Trónörökös kertje, a Narancsház kertje, az útvesztő, az állatkert, a Pálmaház, a Sivatagi ház. A kastély körül panoráma vonatozás közben gyönyörködhettünk a látványban. A Glorietténél (épület, amelyet 1775-ben emeltek, és később étterem és díszterem volt benne, majd I. Ferenc József császár reggeliző szobája. Az éttermet a Monarchia korának végéig használták. Ma kávéház van benne, amely kilátóként is szolgál, remek bécsi panorámával. Az épület homlokzatán a következő szöveg olvasható: "JOSEPHO II. AUGUSTO ET MARIA THERESIA IMPERANTIB[us] MDCCLXXV" (II. József és Mária Terézia uralkodása alatt emelve, 1775) volt alkalmunk fényképezni,

Pályázati felhívás a felsőoktatási tanulmányokat folytató és felsőoktatási tanulmányokat kezdő hallgatók számára. A felhívás letölthető a hirdetmények között és a linkekere kattintva.

Indulás reggel hét órakor a faluház elől.

dinoszaurusz

Tisztelt Könyvtárlátogatók!

 

2019. október 5-én a könyvtár 11 órától 14 óráig tart nyitva.

Tisztelt Könyvtárlátogatók!

A könyvtár 2019. szeptember 9 és szeptember 21. között szabadság miatt zárva tart.

Nyitás: 2019. szeptember 23 hétfő.

Egyesület

1sz

Impresszum

Moderátor: Milos László István

Rendezvényfotók: a falu lakosai

Nevezetességek képei és légifotók:
Tamás Csaba

Adatvédelem

Minden jog fenntartva.
Az oldalon található képek és szöveges tartalom másolása, továbbközlése csak az oldal tulajdonosának engedélyével lehetséges.
Adatvédelmi nyilatkozat.

Ez az oldal cookie-kat (sütiket) használ a felhasználók hitelesítéshez és a látogató statisztikához. Bővebb információ az adatkezelési szabályzatban.