Kőszegpaty.hu

Kőszegpaty község Önkormányzatának hivatalos honlapja

Oldal frissítés

  • Frissítve: 2020. január 26., vasárnap 23:15:00.

Névnap

2020. január 28. kedd
Károly, Karola
A Nap kel 07:21-kor,
nyugszik 16:46-kor.

Holnap
Adél
napja lesz.

Látogatottság

MaMa50
TegnapTegnap107
EhetiEheti157
EhaviEhavi3281
ÖsszesÖsszes191158

Pályázatkereső

Keresés az érvényes pályázatok között
 
www.pafi.hu

Hirdetmények

Eboltási hirdetmény

Az ebek veszettség elleni kötelező védőoltása

Felhívás

2. fokú hőségriasztás elrendelése

Az erdő és szabadtéri tüzek megelőzésére

Felhívás

Kéménytüzek

Fogorvosi ellátási szolgálat

A Katasztrófavédelmi kirendeltség őszi felhívása

Tűzvédelem az őszi időszakban

Aratással kapcsolatos információk

A Szombathelyi Katasztrófavédelmi Kirendeltség felhívása.

A könyvtár nyitvatartási rendjének megváltozásáról

A 2014. C. tv. szerinti előírásoknak megfelelően a "könyvtár nyitva tartását a hét valamelyik munkaszüneti napján is biztosítani kell".
Ennek megfelelően az új nyitvatartási rend:
Hétfőn 15.00-18.00
Szombaton 14.00-17.00
Köszönjük megértésüket.

Szabadtéri tűzgyújtással kapcsolatos információ

A Szombathelyi Katasztrófavédelmi Kirendeltség felhívása.

Átalakult a szociális ellátások rendszere

2015. március 1. napjától átalakult a szociális ellátások rendszere.

Hatályba lépett Kőszegpaty község Önkormányzata Képviselő-testületének 2/2015.(II.27.) számú önkormányzati rendelete a pénzbeli és természetbeni szociális támogatásokról, egyes ellátásokról.

bővebben...

Változások az aktív korúak ellátásával kapcsolatban

A szociális ellátások 2015. március 01. napjától bekövetkező változásaival kapcsolatos tájékoztató letölthető itt.

phoca thumb l 06Kőszegpaty Községi Önkormányzat és Kőszegpaty Jövőjéért Egyesület közösen pályázott a „Településképet meghatározó épület energetikai korszerűsítése és rekonstrukciója” címen kapható támogatásra.

A nyertes pályázók egyikeként 26,15 millió Ft támogatással és a megfelelő önerővel elindulhatott Kőszegpatyon az elmúlt évek legnagyobb beruházása. Hosszú hónapok munkája (közbeszerzés, tervezés, kivitelezés) eredményeként 2019. július 20-án átadóra gyűlt össze a falu apja - nagyja és a meghívott vendégek.

A korábban általános iskola, művelődési ház, majd óvodaként működő épület az óvoda megszüntetése után kihasználatlanul maradt. A vizesedő, korszerűtlen fűtéssel rendelkező épületben a nyertes pályázat adott lehetőséget, hogy egy közösségi életnek helyt adó korszerű épületet alakítsunk ki, ezzel is gyarapítva az önkormányzat vagyonát. Az épület tetejére napelemek kerültek. Korszerű technikával megszüntették a vizesedést, mozgáskorlátozottak számára mosdót építettek, egy új konyha, irodarész is kialakításra került. A fűtési rendszer korszerűsítése új gázkazán beszerzését is magában foglalta. Külső szigetelést és új színeket kapott az épület. Három színnel lett színezve, elválasztva egymástól a legrégebbi, a régi és az új épület részeket. Új épület-szárnnyal bővült az intézmény, amiben sportolási lehetőségre és közösségi rendezvényekre kerülhet sor. Bordásfalak, ping-pong asztalok a kezdeti sportolási lehetőséget adó szerek.

 

A Himnusz hangjai után Májerhoffer Attila polgármester köszöntőjében röviden összefoglalta az elmúlt 5 év jelentősebb beruházásait (játszótér átadása, új falubusz, a temetőben a Hősi emlékmű felújítása valamint a Ravatalozó bővítése, korszerűsítése). Örömmel jelentette be, hogy az elmúlt évek legnagyobb beruházása befejezésre került. Nagyon nagy munka, türelem, összefogás és kitartás kellett hosszú hónapok folyamán. Megköszönte a társadalmi munkákat, az önzetlen segítséget, a sok támogatást amit az építkezés ideje alatt kapott. Bejelentette, hogy a 2015-ben átadott játszótér ismét nyitva áll a gyermekek előtt. A volt óvoda épületén folyó munkálatok ideje alatt a játszóteret a gyermekek biztonsága érdekében sajnos nem lehetett használni. Említette, hogy nem várt akadályok nehezítették a munkát (a kivitelező felszámolás alá került, többszöri lopás volt az építkezés területén), de mindezek ellenére időre sikerült befejezni az építkezést.

Ágh Péter országgyűlési képviselő úr beszédében kiemelte, hogy az épület a 21. századot tükröző technika. Kérte, hogy az épületben a helyiek önmagukat is lássák, mert az épület minden Kőszegpatyié és majd az utódaiké.

A beszédek után Vas Csaba András (Csaba Atya) megáldotta az épületet.

Az ünnepség hivatalos része után a kőszegpatyi lányok, asszonyok Zumba bemutatójukkal avatták fel a sportolásra alkalmas nagytermet. Majd a ping-pong verseny következett kicsik és nagyok számára.

Az érdeklődők megtekintették az épületet, majd álló fogadással összekötött beszélgetéssel folytatódott a délután.

 

Milos Lászlóné

Fényképek megtekintése ide kattintva a galériában és a Vas Népe oldalán.

Egyesület

1sz

Impresszum

Moderátor: Milos László István

Rendezvényfotók: a falu lakosai

Nevezetességek képei és légifotók:
Tamás Csaba

Adatvédelem

Minden jog fenntartva.
Az oldalon található képek és szöveges tartalom másolása, továbbközlése csak az oldal tulajdonosának engedélyével lehetséges.
Adatvédelmi nyilatkozat.

Ez az oldal cookie-kat (sütiket) használ a felhasználók hitelesítéshez és a látogató statisztikához. Bővebb információ az adatkezelési szabályzatban.