phoca thumb m mini 002Kőszegpatyon július 6-án ismét „FALUNAP” volt. A délelőtt a sporté volt a főszerep. Fociztak, fiúk, férfiak, lányok asszonyok! A meccsek után ők már megérdemelték az ebédet. Az előkóstolás szerepét bevállalva ízlelgették a forró babgulyást és hűtötték magukat a hideg italokkal.

Délután fél kettő felé érkeztek a falubeliek és a meghívott vendégek, hogy elfoglalják helyüket a napsugarak ellen védő sátorban az asztaloknál. Ahogy érkeztek, úgy kerültek az asztalokra a sós és édes sütemények. A délután folyamán az italok is folyamatosan biztosítva voltak, hogy a műsorok alatt nehogy valaki éhen vagy szomjan haljon.

A rendezvény pár perccel 14 óra után a Himnusz meghallgatásával, közös éneklésével kezdődött.

 

Májerhoffer Attila polgármester köszöntőjében mindenekelőtt megköszönte mindenkinek a támogatást, akik bármilyen módon segítették, hogy a Falunap megrendezésre kerülhessen. A nevek felsorolása nélkül köszönte mindazok munkáját akik az előkészületekben, a nap folyamán vagy az utómunkákban részt vettek.

Büszkén beszélt az eltelt majdnem 5 évben megvalósult nagyobb beruházásokról. Először lett a gyerekeknek egy szuper játszóterük (igaz most hónapokig nélkülözniük kellett, a másik nagy beruházás munkálatai miatt). A Hősi emlékmű is új köntöst kapott, méltóan emlékezve a falu szülötteiről, akik életüket adták az első és második világháborúban. Elkészült a felújított és bővített Ravatalozó községünk temetőjében. Heteken belül átadásra kerül a felújított volt óvoda épülete, amely bővült egy sportolásnak, közösségi életnek helyt adó nagy teremmel is.

Szalai Ildikó már 6 éve jár falunkba, hogy a lányokat-asszonyokat tanítsa és velük együtt Zumbázzon. (A Zumba Kolumbiából származó, könnyen elsajátítható, latin ritmusokra épülő tánc, amely fitneszprogram is egyben. ) A csapat tagjai időnként változnak, de az összeszokott gyakorlásnak látszott az eredménye, amikor a színpadnak kinevezett füves területen mutatták be tudásukat. Sikerüket bizonyítja, hogy visszatapsolták őket és a kánikulában, a tűző napon ráadást kellett táncolniuk.

A Nicki Fergetek Néptánc Egyesület tagjaiTamás Tibor vezetésével ténylegesen fergetegest táncoltak. Csakúgy porzott a „színpad”! Nagyon színvonalas műsort hoztak nekünk.

Az elmaradhatatlan operett (ami majdnem elmaradt, mert ugye a személygépkocsik általában a legrosszabb időben robbannak le) egy kis csúszással kezdődött. Jurina Beáta és Szilinyi Arnold ismert operett slágerekkel szórakoztatták a közönséget. A „nehéz terepen” füves pályán tűsarkú cipőben táncolva, a közönség soraiból 2 férfi is a műsor részévé vált ( igaz olyan is volt aki megfutamodott (rögtön nagyon elfoglalt lett).

A móka és kacagás után a délután záró műsorszáma a „Meseautó” zenés világkörüli utazás. Szabó Tibor a szombathelyi Weöres Sándor színház Jászai Mari díjas színművésze énekelte a magyar, francia és olasz dalokat eredeti nyelveken. Harmonikán kísérte Peltzer Géza aki mesélt Tabányi Mihály harmonikaművésszel való találkozásáról, amikor megkérte, hogy megtanulhasson tőle igazán harmonikán játszani. (Tabányi Mihály 2019. július 3-án 98 éves korában távozott az élők sorából. )

A műsorok közben az ugráló vár, a lufibohóc, az ingyen fagyi várta a gyermekeket.

A felnőtteknek lehetőségük volt 4 féle pálinka felismerésére, pálinka kóstoló keretében. „Három fogásos” vacsora volt: babgulyás, vaddisznó pörkölt, halászlé. Mindenki olyan sorrendben fogyasztotta a menüt ahogy szerette volna. (Köszönet az ételekért: Kelemen Péternek, Milos Zoltánnak és Rigó Józsefnek)

Tele hassal aztán türelmesebben hallgatták a délelőtti foci eredményhirdetését, valamint a pálinka kóstolásban résztvevők elismerő okleveleinek átadását.

Az est „fénypontja” a tombola tárgyak sorsolása. A sok növény és az érdekesnél – érdekesebb tombola tárgyak mind gazdára leltek. A kisebb zivatar ellenére hajnali fél 3-ig tartott a buli. Most már hagyományként a talp alávalót a Percsák Zenekar húzta.

Ismét bebizonyosodott, hogy összefogással egy kicsi közösség is tud színvonalas rendezvényt szervezni. Mindig van húzó erő, egy kemény mag, akik nem csak anyagilag támogatják a megvalósítást, de képesek a közösségért együtt dolgozni is.

Milos Lászlóné

Ez az oldal cookie-kat (sütiket) használ a felhasználók hitelesítéshez és a látogató statisztikához. Bővebb információ az adatkezelési szabályzatban.