Kőszegpaty.hu

Kőszegpaty község Önkormányzatának hivatalos honlapja

Oldal frissítés

  • Frissítve: 2019. november 19., kedd 08:15:10.

Névnap

2019. november 22. péntek
Cecília
A Nap kel 07:05-kor,
nyugszik 16:08-kor.

Holnap
Kelemen, Klementina
napja lesz.

Látogatottság

MaMa170
TegnapTegnap173
EhetiEheti867
EhaviEhavi3651
ÖsszesÖsszes182305

Pályázatkereső

Keresés az érvényes pályázatok között
 
www.pafi.hu

Hirdetmények

Eboltási hirdetmény

Az ebek veszettség elleni kötelező védőoltása

Felhívás

2. fokú hőségriasztás elrendelése

Az erdő és szabadtéri tüzek megelőzésére

Felhívás

Kéménytüzek

Fogorvosi ellátási szolgálat

A Katasztrófavédelmi kirendeltség őszi felhívása

Tűzvédelem az őszi időszakban

Aratással kapcsolatos információk

A Szombathelyi Katasztrófavédelmi Kirendeltség felhívása.

A könyvtár nyitvatartási rendjének megváltozásáról

A 2014. C. tv. szerinti előírásoknak megfelelően a "könyvtár nyitva tartását a hét valamelyik munkaszüneti napján is biztosítani kell".
Ennek megfelelően az új nyitvatartási rend:
Hétfőn 15.00-18.00
Szombaton 14.00-17.00
Köszönjük megértésüket.

Szabadtéri tűzgyújtással kapcsolatos információ

A Szombathelyi Katasztrófavédelmi Kirendeltség felhívása.

Átalakult a szociális ellátások rendszere

2015. március 1. napjától átalakult a szociális ellátások rendszere.

Hatályba lépett Kőszegpaty község Önkormányzata Képviselő-testületének 2/2015.(II.27.) számú önkormányzati rendelete a pénzbeli és természetbeni szociális támogatásokról, egyes ellátásokról.

bővebben...

Változások az aktív korúak ellátásával kapcsolatban

A szociális ellátások 2015. március 01. napjától bekövetkező változásaival kapcsolatos tájékoztató letölthető itt.

phoca thumb m mini 002Kőszegpatyon július 6-án ismét „FALUNAP” volt. A délelőtt a sporté volt a főszerep. Fociztak, fiúk, férfiak, lányok asszonyok! A meccsek után ők már megérdemelték az ebédet. Az előkóstolás szerepét bevállalva ízlelgették a forró babgulyást és hűtötték magukat a hideg italokkal.

Délután fél kettő felé érkeztek a falubeliek és a meghívott vendégek, hogy elfoglalják helyüket a napsugarak ellen védő sátorban az asztaloknál. Ahogy érkeztek, úgy kerültek az asztalokra a sós és édes sütemények. A délután folyamán az italok is folyamatosan biztosítva voltak, hogy a műsorok alatt nehogy valaki éhen vagy szomjan haljon.

A rendezvény pár perccel 14 óra után a Himnusz meghallgatásával, közös éneklésével kezdődött.

 

Májerhoffer Attila polgármester köszöntőjében mindenekelőtt megköszönte mindenkinek a támogatást, akik bármilyen módon segítették, hogy a Falunap megrendezésre kerülhessen. A nevek felsorolása nélkül köszönte mindazok munkáját akik az előkészületekben, a nap folyamán vagy az utómunkákban részt vettek.

Büszkén beszélt az eltelt majdnem 5 évben megvalósult nagyobb beruházásokról. Először lett a gyerekeknek egy szuper játszóterük (igaz most hónapokig nélkülözniük kellett, a másik nagy beruházás munkálatai miatt). A Hősi emlékmű is új köntöst kapott, méltóan emlékezve a falu szülötteiről, akik életüket adták az első és második világháborúban. Elkészült a felújított és bővített Ravatalozó községünk temetőjében. Heteken belül átadásra kerül a felújított volt óvoda épülete, amely bővült egy sportolásnak, közösségi életnek helyt adó nagy teremmel is.

Szalai Ildikó már 6 éve jár falunkba, hogy a lányokat-asszonyokat tanítsa és velük együtt Zumbázzon. (A Zumba Kolumbiából származó, könnyen elsajátítható, latin ritmusokra épülő tánc, amely fitneszprogram is egyben. ) A csapat tagjai időnként változnak, de az összeszokott gyakorlásnak látszott az eredménye, amikor a színpadnak kinevezett füves területen mutatták be tudásukat. Sikerüket bizonyítja, hogy visszatapsolták őket és a kánikulában, a tűző napon ráadást kellett táncolniuk.

A Nicki Fergetek Néptánc Egyesület tagjaiTamás Tibor vezetésével ténylegesen fergetegest táncoltak. Csakúgy porzott a „színpad”! Nagyon színvonalas műsort hoztak nekünk.

Az elmaradhatatlan operett (ami majdnem elmaradt, mert ugye a személygépkocsik általában a legrosszabb időben robbannak le) egy kis csúszással kezdődött. Jurina Beáta és Szilinyi Arnold ismert operett slágerekkel szórakoztatták a közönséget. A „nehéz terepen” füves pályán tűsarkú cipőben táncolva, a közönség soraiból 2 férfi is a műsor részévé vált ( igaz olyan is volt aki megfutamodott (rögtön nagyon elfoglalt lett).

A móka és kacagás után a délután záró műsorszáma a „Meseautó” zenés világkörüli utazás. Szabó Tibor a szombathelyi Weöres Sándor színház Jászai Mari díjas színművésze énekelte a magyar, francia és olasz dalokat eredeti nyelveken. Harmonikán kísérte Peltzer Géza aki mesélt Tabányi Mihály harmonikaművésszel való találkozásáról, amikor megkérte, hogy megtanulhasson tőle igazán harmonikán játszani. (Tabányi Mihály 2019. július 3-án 98 éves korában távozott az élők sorából. )

A műsorok közben az ugráló vár, a lufibohóc, az ingyen fagyi várta a gyermekeket.

A felnőtteknek lehetőségük volt 4 féle pálinka felismerésére, pálinka kóstoló keretében. „Három fogásos” vacsora volt: babgulyás, vaddisznó pörkölt, halászlé. Mindenki olyan sorrendben fogyasztotta a menüt ahogy szerette volna. (Köszönet az ételekért: Kelemen Péternek, Milos Zoltánnak és Rigó Józsefnek)

Tele hassal aztán türelmesebben hallgatták a délelőtti foci eredményhirdetését, valamint a pálinka kóstolásban résztvevők elismerő okleveleinek átadását.

Az est „fénypontja” a tombola tárgyak sorsolása. A sok növény és az érdekesnél – érdekesebb tombola tárgyak mind gazdára leltek. A kisebb zivatar ellenére hajnali fél 3-ig tartott a buli. Most már hagyományként a talp alávalót a Percsák Zenekar húzta.

Ismét bebizonyosodott, hogy összefogással egy kicsi közösség is tud színvonalas rendezvényt szervezni. Mindig van húzó erő, egy kemény mag, akik nem csak anyagilag támogatják a megvalósítást, de képesek a közösségért együtt dolgozni is.

Milos Lászlóné

Egyesület

1sz

Impresszum

Moderátor: Milos László István

Rendezvényfotók: a falu lakosai

Nevezetességek képei és légifotók:
Tamás Csaba

Adatvédelem

Minden jog fenntartva.
Az oldalon található képek és szöveges tartalom másolása, továbbközlése csak az oldal tulajdonosának engedélyével lehetséges.
Adatvédelmi nyilatkozat.

Ez az oldal cookie-kat (sütiket) használ a felhasználók hitelesítéshez és a látogató statisztikához. Bővebb információ az adatkezelési szabályzatban.