Kőszegpaty.hu

Kőszegpaty község Önkormányzatának hivatalos honlapja

Oldal frissítés

  • Frissítve: 2019. május 21., kedd 08:45:24.

Névnap

2019. május 22. szerda
Júlia, Rita
A Nap kel 05:02-kor,
nyugszik 20:32-kor.

Holnap
Dezső
napja lesz.

Látogatottság

MaMa42
TegnapTegnap167
EhetiEheti277
EhaviEhavi2715
ÖsszesÖsszes158787

Pályázatkereső

Keresés az érvényes pályázatok között
 
www.pafi.hu

Hirdetmények

Eboltási hirdetmény

Az ebek veszettség elleni kötelező védőoltása

Felhívás

2. fokú hőségriasztás elrendelése

Az erdő és szabadtéri tüzek megelőzésére

Felhívás

Kéménytüzek

Fogorvosi ellátási szolgálat

A Katasztrófavédelmi kirendeltség őszi felhívása

Tűzvédelem az őszi időszakban

Aratással kapcsolatos információk

A Szombathelyi Katasztrófavédelmi Kirendeltség felhívása.

A könyvtár nyitvatartási rendjének megváltozásáról

A 2014. C. tv. szerinti előírásoknak megfelelően a "könyvtár nyitva tartását a hét valamelyik munkaszüneti napján is biztosítani kell".
Ennek megfelelően az új nyitvatartási rend:
Hétfőn 15.00-18.00
Szombaton 14.00-17.00
Köszönjük megértésüket.

Szabadtéri tűzgyújtással kapcsolatos információ

A Szombathelyi Katasztrófavédelmi Kirendeltség felhívása.

Átalakult a szociális ellátások rendszere

2015. március 1. napjától átalakult a szociális ellátások rendszere.

Hatályba lépett Kőszegpaty község Önkormányzata Képviselő-testületének 2/2015.(II.27.) számú önkormányzati rendelete a pénzbeli és természetbeni szociális támogatásokról, egyes ellátásokról.

bővebben...

Változások az aktív korúak ellátásával kapcsolatban

A szociális ellátások 2015. március 01. napjától bekövetkező változásaival kapcsolatos tájékoztató letölthető itt.

phoca thumb l 11Lukácsházán a Csömötei szőlőhegyen március 24-én, szombaton tartották meg az V. pincés kemencés böllérversenyt.

Az idén a „Kőszegpatyi TOR-KOSTOLÓK” csapata már 5. alkalommal vett részt a rendezvényen. Rutinosan készültünk előző napokban: a férfiak több fordulóval a helyszínre szállították az asztalokat, katlanokat, tűzhelyeket, edényeket. A csapat nő tagjai és a faluból többen sütötték az édes és sós süteményeket.

 

Reggel csapatunk egy része a Biotájháznál kezdett. Ott sorsolták és ott ölték és pörzsölték a disznókat, megkezdték a feldolgozást. A csapatunk többi tagja az előzőnap felállított sátornál(ban) készítette a katlanokat, gázokat, vágták a zsemlyét, kenték a zsíros kenyereket, töpörtyűkrémes kenyereket, készítették a korán érkezők vendégek számára a falatozni valót. Készült a forralt bor és a citromos tea. Miután a félbevágott sertést meghozták társaink a Biotájháztól, kezdődhetett a főzés. Készítettük a böllérmájat, az orja levest, a húsgombóccal dúsított káposztát. Sütöttük a húsokat gáztűzhelyeken, kemencében. A kemencében sütöttünk töltött dagadót is. Közben készült a húsos kolbász, véres hurka, május hurka. Aztán kisütöttük a zsírt, elkészült a töpörtyű! Most is érzem az illatokat az orromban.

A nap folyamán folyamatosan érkeztek hozzánk látogatók. Örömmel fogadtuk a falunkból érkezőket, az elszármazottakat, a már visszatérő „idegeneket”és az újonnan ránk találókat (a központi helytől mi egy kicsit távolabbi pincénél voltunk, de aki akart megtalált bennünket). A kedves Albert Laci bácsi nagy segítség volt számunkra egész nap a kemencénél. Az elkészített finomságok mind elfogytak. Ebből is és a kapott dicsérő szavak alapján gondoljuk, hogy jól sikerültek az általunk készített eledelek.

A szervezők minden évben gondoskodtak arról, hogy minden csapat kapjon Emléklapot, különdíjat az első, második, és harmadik helyezettek mellett.

Az eredményhirdetéskor a Borbarát Hölgyek Lukácsházi Egyesülete és Lukácsháza Község Önkormányzatának Emléklapját kaptuk a „2018.03.03-án” Lukácsházán a Biotájházban  és a csömötei szőlőhegyen rendezett V. Pincés kemencés Böllérversenyen való részvételért.

A Vas Megyei Közgyűlés különdíjban részesített bennünket.

Böllérversenyként van meghirdetve ez a rendezvény, de én inkább hívnám találkozónak. Az esélytelenek nyugalmával tettük a dolgunkat, és örültünk a jó szavaknak. Igyekeztünk jó hangulatot teremteni egymás között (csapatépítő tréning) és maximálisan kiszolgálni a látogatókat.

Minden kedves vendégünknek köszönjük, hogy türelmesek voltak, mert bizony nem tudtunk olyan gyorsan kiszolgálni mindenkit, ahogy várható lett volna. A tűzhelyek kapacitása kevés volt. Öröm volt, hogy egyesek akár fél órát is vártak, hogy megkóstolhassák Kőszegpaty település csapata által készített finomságokat.

Reméljük, hogy e kicsi faluról – Kőszegpatyról - hallva, csak pozitív élményekről tudnak beszámolni, és a vendégszeretetünk, a finom ételek, sütemények, a következő évben is vissza térésre ösztönzi Önöket.

Milos Lászlóné

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

Egyesület

1sz

Impresszum

Moderátor: Milos László István

Rendezvényfotók: a falu lakosai

Nevezetességek képei és légifotók:
Tamás Csaba

Adatvédelem

Minden jog fenntartva.
Az oldalon található képek és szöveges tartalom másolása, továbbközlése csak az oldal tulajdonosának engedélyével lehetséges.
Adatvédelmi nyilatkozat.

Ez az oldal cookie-kat (sütiket) használ a felhasználók hitelesítéshez és a látogató statisztikához. Bővebb információ az adatkezelési szabályzatban.