Kőszegpaty.hu

Kőszegpaty község Önkormányzatának hivatalos honlapja

Oldal frissítés

  • Frissítve: 2018. május 14., hétfő 13:01:12.

Névnap

2018. május 21. hétfő
Konstantin
A Nap kel 05:03-kor,
nyugszik 20:31-kor.

Holnap
Júlia, Rita
napja lesz.

Látogatottság

MaMa49
TegnapTegnap166
EhetiEheti49
EhaviEhavi4721
ÖsszesÖsszes102407

Pályázatkereső

Keresés az érvényes pályázatok között
 
www.pafi.hu

Hirdetmények

Eboltási hirdetmény

Az ebek veszettség elleni kötelező védőoltása

Felhívás

2. fokú hőségriasztás elrendelése

Az erdő és szabadtéri tüzek megelőzésére

Felhívás

Kéménytüzek

Fogorvosi ellátási szolgálat

A Katasztrófavédelmi kirendeltség őszi felhívása

Tűzvédelem az őszi időszakban

Aratással kapcsolatos információk

A Szombathelyi Katasztrófavédelmi Kirendeltség felhívása.

A könyvtár nyitvatartási rendjének megváltozásáról

A 2014. C. tv. szerinti előírásoknak megfelelően a "könyvtár nyitva tartását a hét valamelyik munkaszüneti napján is biztosítani kell".
Ennek megfelelően az új nyitvatartási rend:
Hétfőn 15.00-18.00
Szombaton 14.00-17.00
Köszönjük megértésüket.

Szabadtéri tűzgyújtással kapcsolatos információ

A Szombathelyi Katasztrófavédelmi Kirendeltség felhívása.

Átalakult a szociális ellátások rendszere

2015. március 1. napjától átalakult a szociális ellátások rendszere.

Hatályba lépett Kőszegpaty község Önkormányzata Képviselő-testületének 2/2015.(II.27.) számú önkormányzati rendelete a pénzbeli és természetbeni szociális támogatásokról, egyes ellátásokról.

bővebben...

Változások az aktív korúak ellátásával kapcsolatban

A szociális ellátások 2015. március 01. napjától bekövetkező változásaival kapcsolatos tájékoztató letölthető itt.

Március 4-én Lukácsházán a IV. Pincés Kemencés Böllérversenyt rendezték. Kőszegpaty aránylag kis létszámú csapattal (de nagy kedvvel és lendülettel) vett részt a rendezvényen. Gergye Péter Pál az egyik alapítója a csapatnak, sajnos már csak az égből támogatott bennünket.

A kora reggeli órában a disznó perzselésekor hazai pálinkával, pogácsával és hájas „kráflival” kínáltuk a nézelődőket. Közben a kemencés helyszínen a sátorban készítettük a lilahagymával díszített töpörtyűs és zsíros kenyereket. Raktuk tálakra a Kőszegpaty Jövőjéért Egyesület lányai és asszonya által sütött süteményeket. Készült a forralt bor és a citromos tea, hogy kellően felkészülten várjuk a látogatóinkat. Vágtuk a zsemlyét, fűtöttük a katlanokat, hogy amire a csapat másik része megérkezik a félbevágott sertéssel gyorsan haladjon a munka. Aztán készítettünk tört krumplit és a böllérmája(kat). Egy disznónak egy mája van, de mi varázsoltunk összesen négy májat, hogy megfelelő mennyiséggel rendelkezzünk. Aztán csináltunk rizses húst, „tóros” káposztát. Folyamatosan sült a hús, a „ kódis - kása”, véres és májas hurka, a húsos kolbász. A kemencében csülköt készítettünk és héjában sült krumplival tálaltuk. A töpörtyű kisütés után pillanatok alatt elfogyott (megint nem tudtam megkóstolni, nem voltam kellően gyors) 

A nap folyamán folyamatosan érkeztek a „Kőszegpatyi  Tor-kóstolók” sátrához a látogatók. Örömmel fogadtuk a már visszatérőket is és az újonnan ránk találókat is. Az elkészített finomságok mind elfogytak. Ebből is és a kapott dicsérő szavak alapján gondoljuk, hogy jól sikerültek az általunk készített eledelek.

Az eredményhirdetéskor a Borbarát Hölgyek Lukácsházi Egyesülete és Lukácsháza Község Önkormányzatának Emléklapját kaptuk a 2017.03.04-én Lukácsházán a Biotájházban  és a csömötei szőlőhegyen rendezett IV. Pincés kemencés Böllérversenyen való részvételért.

Minden kedves vendégünknek köszönjük a látogatást, reméljük viszik tovább a kőszegpatyi csapat jó hírét és a következő évben is tiszteletüket teszik a sátrunknál.

Impresszum

Moderátor: Milos László István

Rendezvényfotók: a falu lakosai

Nevezetességek képei és légifotók:
Tamás Csaba

Adatvédelem

Minden jog fenntartva.
Az oldalon található képek és szöveges tartalom másolása, továbbközlése csak az oldal tulajdonosának engedélyével lehetséges.
Adatvédelmi nyilatkozat.

Ez az oldal cookie-kat (sütiket) használ a felhasználók hitelesítéshez és a látogató statisztikához. Bővebb információ az adatkezelési szabályzatban.