Kőszegpaty.hu

Kőszegpaty község Önkormányzatának hivatalos honlapja

Kisfiú buktatta le.

Közfoglalkoztatott személytől lopott kerékpárt Kőszegpaty alpolgármestere. A lopás tényét az elkövető magánlaksértéssel súlyosbította, mivel egy falubéli családi ház udvarára a ház tulajdonosának tudta és beleegyezése nélkül besétált és letette a kerékpárt.

Az elkövetőnek fogalma sem volt róla, hogy háromszoros bűncselekményt követ el, mivel tettével a rágalmazást kimerítve másra terelődött volna az elkövetés gyanúja.

Ám zsákmánynak nem sokáig örülhetett. A károsult többször próbálta a lebukott elkövetőt utolérni telefonon, de próbálkozása kudarcba fulladt, így jobbnak látta azt a párszáz métert gyalog megtenni. Másnap reggel személyesen kérte vissza kerékpárját. Az elkövető elnézést kért. Feljelentés nem történt az ügyben. Az eset március 23-án a délutáni órákban történt.

Megkértük a sértett B. Lajost meséljen a szokatlan esetről.

B.L: Sétáltam az utcán egyik kedves kiskorú szomszédommal, amikor meglátta, hogy a biciklimet nem én tekerem. Felkiáltott. Lajos bácsi! Lopják a biciklidet! Én meg megláttam, hogy az alpolgármester úr ül rajta. Á mondtam nem lopja az, csak biztos elfáradt és nem akar gyalog haza menni. Majd visszahozza. De nem így történt. Pár óra elteltével mondom felhívom, mert már nekem is szükségem lenne rá, hatvan éves elmúltam, a forgóim sem a régiek, a gyaloglás már kicsit nehézkesen megy. Négyszer próbáltam felhívni, de mivel nem sikerült beszélnem vele, úgy döntöttem másnap reggel elmegyek érte gyalog.

Megkérdeztük az elkövetőt, M. László Istvánt is.

M. L. I.:

Aznap volt a TESZEDD országos szemétszedési akció, amihez már nem először csatlakozott a település önkormányzata. Így Kőszegpaty lakóival és az egyesület tagjaival karöltve tisztítottuk meg a település környékét. A szemétszedés végeztével a polgármester felajánlotta, hogy akik beférnek a kocsijába és messzebb laknak, azokat haza fuvarozza. Én jeleztem, hogy nem haza mennék, mert még dolgom van a faluházban és felajánlottam az egyik lakó K. Nórának, aki kerékpárral jött, hogy hazaviszem a biciklijét, ha végeztem, így séta helyett biciklizhetek, Ő pedig bicikli helyett kocsival előbb hazaérhet.

Rögtön beleegyezett az ajánlatba. Így dolgom végeztével felpattantam a biciklire és be is toltam az udvarukra. Igen ám, de a bicikli, amit elvittem, nem az övé volt, hanem az egyik közfoglalkoztatott lakóé, aki mivel nagyon közel lakik a faluházhoz, ott szokta hagyni a biciklijét, és mivel az volt szem előtt, más biciklit nem láttam, úgy gondoltam az lehet az. Furcsálltam is, hogy egy fiatal hölgy miért használ régi típusú férfi kerékpárt, de amikor a kerékpárt betolva az udvaron megláttam másik három hasonlót, megnyugodva nyugtáztam, furcsa ízlése van az egész családnak.

 

Másnap Lajosbá személyesen jött el a bicikliért, akkor tudatosult bennem, hogy félreértés történt. Egy pálinkával kárpótoltam a kellemetlenségek miatt.

K. Nórának sem tűnt fel az eset, mert nem kellett másnap a kerékpár, így nem is kereste.

Tanulság: Jóhiszeműen, józanul, segítőkészséggel is lehet bűncselekményt elkövetni. Ha ez az eset városban két idegen között történik és feljelentik, az elkövetőnek esélye sincs igazolni ártatlanságát.

Oldal frissítés

  • Frissítve: 2019. augusztus 15., csütörtök 20:27:48.

Hirdetmények

Hirdetmény

Szelektív hulladékgyűjtés 2019-ben

az aktív korúak ellátásáról

Szelektív hulladékgyűjtés 2018-ban

a Településképi Arculati Kézikönyve és Településképi rendelete elkészítésére vonatkozóan

Eboltási hirdetmény

Az ebek veszettség elleni kötelező védőoltása

Felhívás

2. fokú hőségriasztás elrendelése

Az erdő és szabadtéri tüzek megelőzésére

Fogorvosi ellátás

Fogorvosi ellátási szolgálat

A Katasztrófavédelmi kirendeltség őszi felhívása

Kéménytüzek

Tűzvédelem az őszi időszakban

Aratással kapcsolatos információk

A Szombathelyi Katasztrófavédelmi Kirendeltség felhívása

A könyvtár nyitvatartási rendjének megváltozásáról

A 2014. C. tv. szerinti előírásoknak megfelelően a "könyvtár nyitva tartását a hét valamelyik munkaszüneti napján is biztosítani kell".
Ennek megfelelően az új nyitvatartási rend:
Hétfőn 15.00-18.00
Szombaton 14.00-17.00
Köszönjük megértésüket.

Szabadtéri tűzgyújtással kapcsolatos információ

A Szombathelyi Katasztrófavédelmi Kirendeltség felhívása.

Átalakult a szociális ellátások rendszere

2015. március 1. napjától átalakult a szociális ellátások rendszere.

Hatályba lépett Kőszegpaty község Önkormányzata Képviselő-testületének 2/2015.(II.27.) számú önkormányzati rendelete a pénzbeli és természetbeni szociális támogatásokról, egyes ellátásokról.

bővebben...

Változások az aktív korúak ellátásával kapcsolatban

A szociális ellátások 2015. március 01. napjától bekövetkező változásaival kapcsolatos tájékoztató letölthető itt.

Pályázatkereső

Keresés az érvényes pályázatok között
 
www.pafi.hu

Egyesület

1sz

Névnap

2019. augusztus 25. vasárnap
Lajos, Patrícia
05:5819:47

Holnap
Izsó, Tália
napja lesz.

Látogatottság

MaMa57
TegnapTegnap110
EhetiEheti792
EhaviEhavi2995
ÖsszesÖsszes170510

naturpark transparent

Impresszum

Moderátor: Milos László István

Rendezvényfotók: a falu lakosai

Nevezetességek képei és légifotók:
Tamás Csaba

Adatvédelem

Minden jog fenntartva.
Az oldalon található képek és szöveges tartalom másolása, továbbközlése csak az oldal tulajdonosának engedélyével lehetséges.
Adatvédelmi nyilatkozat.

Ez az oldal cookie-kat (sütiket) használ a felhasználók hitelesítéshez és a látogató statisztikához. Bővebb információ az adatkezelési szabályzatban.