Kőszegpaty.hu

Kőszegpaty község Önkormányzatának hivatalos honlapja

phoca thumb l 114A Falunap egy olyan össznépi találkozás, ahol minden a településen lévő lakos családjával együtt tartalmas szórakoztató ünnepségen vehet részt.  A Falunap a rendszerváltás kezdeti éveiben jött létre. Első sorban a helyi képviselő –testület illetve a polgármester kezdeményezték a faluhelyeken szokásos búcsúk megszűnésével egyidejűleg.

A fenti elvárásoknak megfelelően került megrendezésre Kőszegpatyon 2018. július 7-én a Falunap. Délelőtt a fiúk, férfiak bőszen kergették a labdát, jó hangulatban fociztak. Szerencsére nagyobb sérülés nélkül megúszták a bemelegítés nélküli focimeccset.

 

Délután 14 órakor a Himnusz hangjai és Polgármester Úr köszöntőjével után kezdődött a program. Hagyományosan az óvodások zenés, énekes, táncos műsora volt az első szám. Majd a Hajnalcsillag Néptáncegyüttes tagjai a tűző napra fittyet hányva fáradhatatlanul ropták a táncot. Irigykedve néztük könnyed mozgásukat. J  A Lufi együttes műsorát, az Orfeum Vándorszínpad sanzon és operett bemutatója, majd a Varnyú Country Együttes dinamikus zenéje és éneke követte.

A műsorszámok alatt a gyermekek számára folyamatosan rendelkezésre állt az Ugrálóvár, a Lufibohóc. A Nemescsói Önkéntes Tűzoltó Egyesület Tűzoltói és autójuk is nagy sikert aratott a gyermekek körében. A fagylalt is „házhoz” érkezett (minden gyermek 2 gombóc ingyen fagyival hűsíthette magát).

A felnőtt, vállalkozó szelleműek pálinka felismerő versenyen vehettek részt. Négy féle pálinkát kóstolhattak és találatok szerint arany, ezüst és bronz fokozatú elismerő oklevél volt a jutalmuk.

Nem tudom, hogy a két fődíj (30 kg-os malac és egy Televízió készülék) vagy a tombolajegyeket árusító csinos lány hatására, de nagyon fogytak a tombolajegyek.

Folyamatosan lehetőség volt sétakocsikázásra, amit gyermekek és felnőttek egyaránt kihasználtak.

A kellemes idő és a folyamatos programok hatására egyre többen lettünk, szükséges volt újabb padok és asztalokra is, hogy mindenkit le tudjunk ültetni. Kitartó volt a falu apraja nagyja! A vacsora 18 órakor kezdődött, fogyott a babgulyás, vaddisznó pörkölt, halászlé, sült hal. Került az asztalokra sós és édes sütemény is. Tele hassal figyeltük a tombola sorsolását, ahol nagyon sok tombolatárgy talált gazdára. Aztán amikor mindenki „megnyugodott”(megint nem nyertem semmit, vagy jaj hogy vigyem haza?) mondatok után kezdődött a hajnalig tartó bál , ahol a Percsák zenekar húzta a talpalávalót.

Úgy érzem a kitűzött cél teljesítése megvalósult: a jelenleg Kőszegpatyon élők és az elszármazottak, rokonok, ismerősök, meghívott vendégek egy felejthetetlen, élményekben gazdag Falunapon vehettek részt Kőszegpatyon.

Köszönöm, hogy mindig akadnak segítő kezek, akik önfeláldozó munkájukkal segítik a polgármester és képviselő-testület munkáját. Köszönet a Kőszegpaty Jövőjéért Egyesület tagjainak, köszönet minden támogatónak! Öröm volt együtt lenni veletek!

Oldal frissítés

  • Frissítve: 2019. május 21., kedd 08:45:24.

Hirdetmények

Hirdetmény

Szelektív hulladékgyűjtés 2018-ban

a Településképi Arculati Kézikönyve és Településképi rendelete elkészítésére vonatkozóan

Eboltási hirdetmény

Az ebek veszettség elleni kötelező védőoltása

Felhívás

2. fokú hőségriasztás elrendelése

Az erdő és szabadtéri tüzek megelőzésére

Fogorvosi ellátás

Fogorvosi ellátási szolgálat

A Katasztrófavédelmi kirendeltség őszi felhívása

Kéménytüzek

Tűzvédelem az őszi időszakban

Aratással kapcsolatos információk

A Szombathelyi Katasztrófavédelmi Kirendeltség felhívása

A könyvtár nyitvatartási rendjének megváltozásáról

A 2014. C. tv. szerinti előírásoknak megfelelően a "könyvtár nyitva tartását a hét valamelyik munkaszüneti napján is biztosítani kell".
Ennek megfelelően az új nyitvatartási rend:
Hétfőn 15.00-18.00
Szombaton 14.00-17.00
Köszönjük megértésüket.

Szabadtéri tűzgyújtással kapcsolatos információ

A Szombathelyi Katasztrófavédelmi Kirendeltség felhívása.

Átalakult a szociális ellátások rendszere

2015. március 1. napjától átalakult a szociális ellátások rendszere.

Hatályba lépett Kőszegpaty község Önkormányzata Képviselő-testületének 2/2015.(II.27.) számú önkormányzati rendelete a pénzbeli és természetbeni szociális támogatásokról, egyes ellátásokról.

bővebben...

Változások az aktív korúak ellátásával kapcsolatban

A szociális ellátások 2015. március 01. napjától bekövetkező változásaival kapcsolatos tájékoztató letölthető itt.

Pályázatkereső

Keresés az érvényes pályázatok között
 
www.pafi.hu

Egyesület

1sz

Névnap

2019. május 22. szerda
Júlia, Rita
05:0220:32

Holnap
Dezső
napja lesz.

Látogatottság

MaMa44
TegnapTegnap167
EhetiEheti279
EhaviEhavi2717
ÖsszesÖsszes158789

naturpark transparent

Impresszum

Moderátor: Milos László István

Rendezvényfotók: a falu lakosai

Nevezetességek képei és légifotók:
Tamás Csaba

Adatvédelem

Minden jog fenntartva.
Az oldalon található képek és szöveges tartalom másolása, továbbközlése csak az oldal tulajdonosának engedélyével lehetséges.
Adatvédelmi nyilatkozat.

Ez az oldal cookie-kat (sütiket) használ a felhasználók hitelesítéshez és a látogató statisztikához. Bővebb információ az adatkezelési szabályzatban.