Kőszegpaty.hu

Kőszegpaty község Önkormányzatának hivatalos honlapja

Március 4-én Lukácsházán a IV. Pincés Kemencés Böllérversenyt rendezték. Kőszegpaty aránylag kis létszámú csapattal (de nagy kedvvel és lendülettel) vett részt a rendezvényen. Gergye Péter Pál az egyik alapítója a csapatnak, sajnos már csak az égből támogatott bennünket.

A kora reggeli órában a disznó perzselésekor hazai pálinkával, pogácsával és hájas „kráflival” kínáltuk a nézelődőket. Közben a kemencés helyszínen a sátorban készítettük a lilahagymával díszített töpörtyűs és zsíros kenyereket. Raktuk tálakra a Kőszegpaty Jövőjéért Egyesület lányai és asszonya által sütött süteményeket. Készült a forralt bor és a citromos tea, hogy kellően felkészülten várjuk a látogatóinkat. Vágtuk a zsemlyét, fűtöttük a katlanokat, hogy amire a csapat másik része megérkezik a félbevágott sertéssel gyorsan haladjon a munka. Aztán készítettünk tört krumplit és a böllérmája(kat). Egy disznónak egy mája van, de mi varázsoltunk összesen négy májat, hogy megfelelő mennyiséggel rendelkezzünk. Aztán csináltunk rizses húst, „tóros” káposztát. Folyamatosan sült a hús, a „ kódis - kása”, véres és májas hurka, a húsos kolbász. A kemencében csülköt készítettünk és héjában sült krumplival tálaltuk. A töpörtyű kisütés után pillanatok alatt elfogyott (megint nem tudtam megkóstolni, nem voltam kellően gyors) 

A nap folyamán folyamatosan érkeztek a „Kőszegpatyi  Tor-kóstolók” sátrához a látogatók. Örömmel fogadtuk a már visszatérőket is és az újonnan ránk találókat is. Az elkészített finomságok mind elfogytak. Ebből is és a kapott dicsérő szavak alapján gondoljuk, hogy jól sikerültek az általunk készített eledelek.

Az eredményhirdetéskor a Borbarát Hölgyek Lukácsházi Egyesülete és Lukácsháza Község Önkormányzatának Emléklapját kaptuk a 2017.03.04-én Lukácsházán a Biotájházban  és a csömötei szőlőhegyen rendezett IV. Pincés kemencés Böllérversenyen való részvételért.

Minden kedves vendégünknek köszönjük a látogatást, reméljük viszik tovább a kőszegpatyi csapat jó hírét és a következő évben is tiszteletüket teszik a sátrunknál.

Oldal frissítés

  • Frissítve: 2018. január 16., kedd 20:14:22.

Hirdetmények

Hirdetmény

Szelektív hulladékgyűjtés 2018-ban

a Településképi Arculati Kézikönyve és Településképi rendelete elkészítésére vonatkozóan

Eboltási hirdetmény

Az ebek veszettség elleni kötelező védőoltása

Felhívás

2. fokú hőségriasztás elrendelése

Az erdő és szabadtéri tüzek megelőzésére

Fogorvosi ellátás

Fogorvosi ellátási szolgálat

A Katasztrófavédelmi kirendeltség őszi felhívása

Kéménytüzek

Tűzvédelem az őszi időszakban

Aratással kapcsolatos információk

A Szombathelyi Katasztrófavédelmi Kirendeltség felhívása

A könyvtár nyitvatartási rendjének megváltozásáról

A 2014. C. tv. szerinti előírásoknak megfelelően a "könyvtár nyitva tartását a hét valamelyik munkaszüneti napján is biztosítani kell".
Ennek megfelelően az új nyitvatartási rend:
Hétfőn 15.00-18.00
Szombaton 14.00-17.00
Köszönjük megértésüket.

Szabadtéri tűzgyújtással kapcsolatos információ

A Szombathelyi Katasztrófavédelmi Kirendeltség felhívása.

Átalakult a szociális ellátások rendszere

2015. március 1. napjától átalakult a szociális ellátások rendszere.

Hatályba lépett Kőszegpaty község Önkormányzata Képviselő-testületének 2/2015.(II.27.) számú önkormányzati rendelete a pénzbeli és természetbeni szociális támogatásokról, egyes ellátásokról.

bővebben...

Változások az aktív korúak ellátásával kapcsolatban

A szociális ellátások 2015. március 01. napjától bekövetkező változásaival kapcsolatos tájékoztató letölthető itt.

Pályázatkereső

Keresés az érvényes pályázatok között
 
www.pafi.hu

Névnap

2018. január 17. szerda
Antal, Antónia
07:3116:30

Holnap
Piroska
napja lesz.

Látogatottság

MaMa114
TegnapTegnap274
EhetiEheti643
EhaviEhavi5173
ÖsszesÖsszes73486

naturpark transparent

Impresszum

Moderátor: Milos László István

Rendezvényfotók: a falu lakosai

Nevezetességek képei és légifotók:
Tamás Csaba

Adatvédelem

Minden jog fenntartva.
Az oldalon található képek és szöveges tartalom másolása, továbbközlése csak az oldal tulajdonosának engedélyével lehetséges.
Adatvédelmi nyilatkozat.

Ez az oldal cookie-kat (sütiket) használ a felhasználók hitelesítéshez és a látogató statisztikához. Bővebb információ az adatkezelési szabályzatban.