Kőszegpaty.hu

Kőszegpaty község Önkormányzatának hivatalos honlapja

Március 4-én Lukácsházán a IV. Pincés Kemencés Böllérversenyt rendezték. Kőszegpaty aránylag kis létszámú csapattal (de nagy kedvvel és lendülettel) vett részt a rendezvényen. Gergye Péter Pál az egyik alapítója a csapatnak, sajnos már csak az égből támogatott bennünket.

A kora reggeli órában a disznó perzselésekor hazai pálinkával, pogácsával és hájas „kráflival” kínáltuk a nézelődőket. Közben a kemencés helyszínen a sátorban készítettük a lilahagymával díszített töpörtyűs és zsíros kenyereket. Raktuk tálakra a Kőszegpaty Jövőjéért Egyesület lányai és asszonya által sütött süteményeket. Készült a forralt bor és a citromos tea, hogy kellően felkészülten várjuk a látogatóinkat. Vágtuk a zsemlyét, fűtöttük a katlanokat, hogy amire a csapat másik része megérkezik a félbevágott sertéssel gyorsan haladjon a munka. Aztán készítettünk tört krumplit és a böllérmája(kat). Egy disznónak egy mája van, de mi varázsoltunk összesen négy májat, hogy megfelelő mennyiséggel rendelkezzünk. Aztán csináltunk rizses húst, „tóros” káposztát. Folyamatosan sült a hús, a „ kódis - kása”, véres és májas hurka, a húsos kolbász. A kemencében csülköt készítettünk és héjában sült krumplival tálaltuk. A töpörtyű kisütés után pillanatok alatt elfogyott (megint nem tudtam megkóstolni, nem voltam kellően gyors) 

A nap folyamán folyamatosan érkeztek a „Kőszegpatyi  Tor-kóstolók” sátrához a látogatók. Örömmel fogadtuk a már visszatérőket is és az újonnan ránk találókat is. Az elkészített finomságok mind elfogytak. Ebből is és a kapott dicsérő szavak alapján gondoljuk, hogy jól sikerültek az általunk készített eledelek.

Az eredményhirdetéskor a Borbarát Hölgyek Lukácsházi Egyesülete és Lukácsháza Község Önkormányzatának Emléklapját kaptuk a 2017.03.04-én Lukácsházán a Biotájházban  és a csömötei szőlőhegyen rendezett IV. Pincés kemencés Böllérversenyen való részvételért.

Minden kedves vendégünknek köszönjük a látogatást, reméljük viszik tovább a kőszegpatyi csapat jó hírét és a következő évben is tiszteletüket teszik a sátrunknál.

Oldal frissítés

  • Frissítve: 2017. július 24., hétfő 15:27:14.

Hirdetmények

Eboltási hirdetmény

Az ebek veszettség elleni kötelező védőoltása

Felhívás

2. fokú hőségriasztás elrendelése

Az erdő és szabadtéri tüzek megelőzésére

Fogorvosi ellátás

Fogorvosi ellátási szolgálat

A Katasztrófavédelmi kirendeltség őszi felhívása

Kéménytüzek

Tűzvédelem az őszi időszakban

Aratással kapcsolatos információk

A Szombathelyi Katasztrófavédelmi Kirendeltség felhívása

A könyvtár nyitvatartási rendjének megváltozásáról

A 2014. C. tv. szerinti előírásoknak megfelelően a "könyvtár nyitva tartását a hét valamelyik munkaszüneti napján is biztosítani kell".
Ennek megfelelően az új nyitvatartási rend:
Hétfőn 15.00-18.00
Szombaton 14.00-17.00
Köszönjük megértésüket.

Szabadtéri tűzgyújtással kapcsolatos információ

A Szombathelyi Katasztrófavédelmi Kirendeltség felhívása.

Átalakult a szociális ellátások rendszere

2015. március 1. napjától átalakult a szociális ellátások rendszere.

Hatályba lépett Kőszegpaty község Önkormányzata Képviselő-testületének 2/2015.(II.27.) számú önkormányzati rendelete a pénzbeli és természetbeni szociális támogatásokról, egyes ellátásokról.

bővebben...

Változások az aktív korúak ellátásával kapcsolatban

A szociális ellátások 2015. március 01. napjától bekövetkező változásaival kapcsolatos tájékoztató letölthető itt.

Pályázatkereső

Keresés az érvényes pályázatok között
 
www.pafi.hu

Felhasználó

Névnap

2017. július 27. csütörtök
Olga, Liliána
05:2020:34

Holnap
Szabolcs, Alina
napja lesz.

Látogatottság

MaMa34
TegnapTegnap94
EhetiEheti251
EhaviEhavi1812
ÖsszesÖsszes49431

naturpark transparent

Impresszum

Moderátor: Milos László István

Rendezvényfotók: a falu lakosai

Nevezetességek képei és légifotók:
Tamás Csaba

Adatvédelem

Minden jog fenntartva.
Az oldalon található képek és szöveges tartalom másolása, továbbközlése csak az oldal tulajdonosának engedélyével lehetséges.
Adatvédelmi nyilatkozat.

Ez az oldal cookie-kat (sütiket) használ a felhasználók hitelesítéshez és a látogató statisztikához. Bővebb információ az adatkezelési szabályzatban.